Spar op til 780 kroner på kursusgebyret

Som en særlig intro-pris får du 30% rabat på dette helt nye forløb indtil den 31. oktober 2024. Ønsker du grundkurset alene, sparer du 405 kroner. Tilvælger du en Q&A-session, sparer du 480 kroner. Og tilvælger du både Q&A og 1-1 sparring, sparer du 780 kroner.

Vælg din kursuspakke og tilmeld dig længere nede på siden.

  • 00 Dage
  • 00 Timer
  • 00 Minutter
  • 00 Sekunder

Du har en vigtig rolle

Som fysioterapeut har du et stærkt fagligt udgangspunkt for at støtte mennesker med osteoporose i deres sygdomsforløb. Med dette kursus får du den ekstra specialviden, der gør, at du kan varetage hele borgerens proces fra opsporing af osteoporose og forebyggelse af frakturer til sygdomsmestring og genoptræning efter brud.

Dette kursus er til dig, der gerne vil støtte en ny diagnosegruppe i din klinik.

Det er til dig, der gerne vil arbejde med mennesker på tværs af det brede spektrum. I alle aldre og køn, med brud og uden brud - og med vidt forskellige behov.

Til dig, der interesserer dig for træning, muskuloskeletale sygdomme og den biomekaniske forståelse for, hvor et sammenfald sidder.

Du har sikkert ikke arbejdet med borgere med osteoporose før - eller også er det så mange år siden, at du har brug for at opdatere din viden. Men du vil gerne tiltrække flere klienter til din klinik, og kan se, at potentialet på osteoporoseområdet er enormt.

Man regner med, at omkring 700.000 danskere har osteoporose - og at sygdommen hvert år er skyld i omkring 40.000 frakturer. Når du har taget dette kursus, vil du kunne hjælpe dem med:

- Kvalificerede første konsultationer
- Skræddersyet individuel rådgivning
- Værktøjer til patientuddannelse
- Forberedelse af individualiseret træning på hold

Kurset er baseret på de nyeste kliniske anbefalinger, og giver dig mulighed for at varetage borgerens forløb fra første konsultation.

En kort introduktion til kurset

Se videoen her

 



Du får den nyeste viden

I en let tilgængelig og engagerende form

  • Praksisnær læring

    Kurset er tilrettelagt efter din kliniske hverdag og tager udgangspunkt i problemer og situationer, du ofte møder i praksis.

  • Evidensbaseret viden

    Kurset tager afsæt i den nyeste fysioterapeutiske anbefaling, og konkretiserer teorien med eksempler og patienthistorier.

  • Værktøjer

    Værktøjer fra Videnscenter for Knoglesundhed gør det lettere for dig at komme i gang med at anvende din nye viden i praksis.

  • Engagerende form

    Kurset veksler mellem tekst, video, grafik, cases og opgaver, så du undervejs kan prøve din nye viden af og teste dig selv.

  • Let at finde tid

    Korte målrettede lektioner giver hurtigt overblik og betyder, at det kun tager få minutter at gennemgå dem hver især.

  • Høj fleksibilitet

    Kurset er tilrettelagt som selvstyret e-læring. Det betyder, at du kan følge det i dit helt eget tempo, når og hvor det passer dig.

Anbefalet af fagfolk

“Learn Osteoporosis har udviklet et pædagogisk og overskueligt e-læringskursus til fysioterapeuter og andre sundhedsprofessionelle.

De fine animationer, som man kan trykke på for at læse mere, kombineret med små refleksionsøvelser giver et dynamisk kursus, man har lyst til at gå videre med. Opdelingen i moduler og lektioner gør det gennemsigtigt og overskueligt, og de mange krydshenvisninger undervejs gør det nemt at genbesøge en lektion, hvis man bliver i tvivl om noget senere i kurset.

Jeg kan varmt anbefale e-læringskurset som et basiskursus til alle, der gerne vil lære mere og grundlæggende blive dygtigere til at håndtere patienter med osteoporose.”

Kurset giver dig den nødvendige viden og værktøjer til at træffe de rigtige beslutninger for borgerne


Hvad vil det sige at lave knoglestimulerende træning? Hvilke særlige hensyn skal jeg kende for at afgøre, hvad der er relevant for den enkelte? Og hvordan sikrer jeg en god balance mellem træning og hensyn? Det er noget af det sværeste - men også mest spændende - når du som fysioterapeut skal støtte borgere med osteoporose på rette niveau.

Gennem kurset får du et godt fundament for at kunne træffe de rigtige beslutninger. Du lærer også:

  • Hvordan du identificerer og opsporer borgere, som er i risiko for - eller allerede har - osteoporose, og derved bidrager til at forebygge unødvendige frakturer

  • Hvordan fysisk aktivitet og træning påvirker knoglerne - herunder hvilke motionsformer, der har størst knoglemæssigt potentiale for borgere med forskellige grader af osteoporose

  • Hvordan du vurderer frakturrisiko og funktionsniveau, og tilrettelægger øvelser og hensyn på rette niveau, når du planlægger træning og rehabilitering for borgere med osteoporose

  • Hvilke ergonomiske grundprincipper og gode teknikker, der er relevante, når du skal støtte borgere med osteoporose i fysisk aktivitet

  • Hvordan du motiverer borgere med osteoporose til at leve knoglesundt, bidrager til deres sygdomsmestring og skaber det gode patientforløb

Kursusindhold

    1. Velkommen

    1. Introduktion - Det vil du lære i Modul 1

    2. Lektion 1 - Osteoporose er en folkesygdom

      GRATIS FORHÅNDSVISNING
    3. Lektion 2 - Osteoporose øger risikoen for frakturer

    4. Lektion 3 - Frakturer kan give nye frakturer

    5. Lektion 4 - Tab af knoglemasse skyldes en ubalance i knoglevævet

    6. Lektion 5 - Fem risikokategorier, du skal være opmærksom på

    7. Opsamling - Det har du lært i Modul 1

    1. Introduktion - Det vil du lære i Modul 2

    2. Lektion 1 - Sådan udredes osteoporose

    3. Lektion 2 - Sådan behandles osteoporose: Medicin

    4. Lektion 3 - Sådan behandles osteoporose: Kost

    5. Lektion 4 - Sådan behandles osteoporose: Fysisk aktivitet

    6. Lektion 5 - Sådan skaber du tryghed

    7. Opsamling - Det har du lært i Modul 2

    1. Introduktion - Det vil du lære i Modul 3

    2. Lektion 1 - Knoglerne stimuleres ved belastning

    3. Lektion 2 - Evidensen siger, at der sjældent opstår brud

    4. Lektion 3 - "Stærk, Stabil, Strakt": Mål og strategier for træning

    5. Opsamling - Det har du lært i Modul 3

    1. Introduktion - Det vil du lære i Modul 4

    2. Lektion 1 - Hensyn individualiseres efter frakturrisiko og funktionsniveau

    3. Lektion 2 - Frakturrisiko vurderes ud fra patientens anamnese

    4. Lektion 3 - Funktionsniveau vurderes ved den fysioterapeutiske undersøgelse

    5. Lektion 4 - Tre ergonomiske grundprincipper, patienter med osteoporose skal kende

    6. Lektion 5 - Gode teknikker, der letter hverdagens aktiviteter

    7. Lektion 6 - Gode teknikker til sikker træning

    8. Opsamling - Det har du lært i Modul 4

    1. Introduktion - Det vil du lære i Modul 5

    2. Lektion 1 - Case: En målrettet træningsplan til Maria

    3. Lektion 2 - Case: En træningsplan efter Alices behov

    4. Opsamling - Det har du lært

Anbefalet tidsforbrug

  • E-læring: 15 timer
  • Værktøjer og links: 5 timer
  • Refleksion og anvendelse i praksis: 10 timer

Du bliver undervist af førende specialister

Dorte With har en Master i Sundhedspædagogik og Sundhedsfremme. Hun er grundlægger af Danske Fysioterapeuters efteruddannelse i Osteoporose, og forfatter til de fysioterapeutiske anbefalinger for træning og rehabilitering inden for osteoporose. Hun underviser også på de kompetenceudviklende kurser for fysioterapeuter og afholder workshops og foredrag i samarbejde med Osteoporoseforeningen.

Dorte With

Fysioterapeut og ejer af "Knoglesund"

Du bliver undervist af førende specialister

Magnus Grønlund Bendtsen har siden 2015 arbejdet med træning og vejledning af osteoporose-patienter og borgere, der ønsker at forebygge osteoporose. Han er bl.a. stifter af virksomheden "Knoglestærk" og forfatter til de fysioterapeutiske anbefalinger for træning og rehabilitering inden for osteoporose. Magnus er uddannet sportscoach og har erfaring som både træner, underviser og foredragsholder.

Magnus Grønlund Bendtsen

Cand.scient. i Idræt

Du bliver undervist af førende specialister

Mette Friberg Hitz er endokrinolog og grundlægger af Videnscenter for Knoglesundhed. Hun har gennem en årrække arbejdet for at forbedre osteoporose-området, særligt med fokus på at udvikle kvalitet og skabe mere sundhed og livskvalitet for borgere med osteoporose.

Mette Friberg Hitz

Overlæge, Ph.d. og klinisk lektor

Du kan tilvælge personlig sparring

For at mindske tvivl og styrke din evne til at anvende din nye viden i praksis, kan du tilvælge en Q&A-session med kursets undervisere og 1-1 sparring med Dorte With

  • Spørg underviserne

    Hvis du ønsker sparring på konkrete problemstillinger eller praksissituationer, har du mulighed for at deltage på en live Q&A-session online. Sessionen er åben for alle kursister på forløbet, og varigheden tilpasses derfor antallet af spørgsmål. Alle kursets undervisere vil være til stede.

  • Personlig rådgivning

    Ønsker du dybere personlig rådgivning, kan du kombinere en live Q&A i din kursusperiode med et 1-1 sparringsforløb med Dorte With. Forløbet inkluderer tre sessioner á 15 minutters telefonisk eller online rådgivning, og er 100 procent tilrettelagt efter dine behov.

Start med det samme

Når du tilmelder dig, får du adgang til alt kursusmaterialet med det samme. Du har herefter fri adgang til materialet i tre fulde måneder (90 dage).

Alle priser er inklusive moms og fratrukket 30% intro-rabat.

Den 31. oktober 2024 stiger kursusgebyret igen til kursets normalpris: 1.350 kr. for én kursusadgang, 1.600 kr. for kursus samt Q&A og 2.600 kr. for kursus, Q&A og 1-1 forløb.

Har du brug for flere adgange til kurset?

Ved køb af 5-10 kursusadgange får du 20 pct. rabat på hver adgang. Ved køb af flere end 10 kursusadgange udarbejder vi et særligt tilbud.

Skriv blot til os på [email protected] og aftal nærmere.

For patienterne er det afgørende at få den rigtige hjælp

“Jeg var begrænset af en frygtelig angst, der påvirkede hele mit liv og min hverdag. At få hjælp til at træne har givet mig troen på, at jeg kan komme i gang igen. Og at mine sammenfald ikke er noget, jeg dør af, men at jeg kommer til at kunne leve igen.

Jeg har fået løftet min livskvalitet og kan nu tage del i de daglige opgaver omkring vores hjem, sammen med min mand. Jeg kan mærke at jeg er blevet mere modig.”

“For mig har det at få sat navn på det spøgelse, jeg følte, det var at få diagnosen osteoporose, gjort en stor forskel. Da jeg var inde og læse om det, var det meget fagligt forklaret, så jeg fattede ikke en brik - og der var slet ikke nogen at tale med. Så det at sidde person til person - og få vist øvelserne, så jeg ved, at jeg gør det rigtigt - har virkelig betydet meget for mig.”

“Jeg kan mærke, at hver træning er god for mig, fordi der bliver holdt øje med, om der er noget, jeg ikke kan eller måske skal have hjælp til. Når jeg ikke træner, er jeg meget mere udfordret, når jeg går med hunden.

Efter at have set dialogkortene, er jeg også begyndt at tænke mere over, hvad jeg spiser.”

Spørgsmål til kurset


Kontakt gerne Learn Osteoporosis på [email protected]

Vi svarer så hurtigt som muligt - normalt inden for 48 timer.

Tak for din interesse i at sikre livskvaliteten for mennesker med osteoporose.