Osteoporose-hold gavner både dine klienter og dig selv som klinik

Mange klinikker bliver dog bremset af spørgsmål om hvordan, og kommer aldrig i gang med at lave træningshold for mennesker med osteoporose. På denne temadag viser vi jer derfor præcist, hvad I skal gøre for at skabe god målrettet holdtræning - uden at gå på kompromis med den faglige kvalitet.

Træningshold for mennesker med osteoporose betyder både, at man som fysioterapeut kan hjælpe flere, skalere sin omsætning og skabe en mere fleksibel arbejdsdag i klinikken. Det er win-win for patienter og klinikker - og potentialet er stort, for der er (desværre) mange mennesker med osteoporose i Danmark.

Mange klinikker er imidlertid i tvivl om, hvordan de tilrettelægger målrettede osteoporose-hold, uden at gå på kompromis med den enkeltes begrænsninger og behov. Og hvordan de opretholder kvaliteten af det samlede patientforløb og fortsat leverer effektiv og evidensbaseret behandling ved gruppebaserede osteoporose-forløb. Derfor kommer de aldrig i gang.

Det er en skam for både klinikkerne og patienterne. Især, fordi det faktisk er nemt og hurtigt at tilrettelægge osteoporose-hold - når blot man ved hvordan.

Derfor har vi i Learn Osteoporosis udviklet denne temadag, hvor I lærer præcis, hvad I skal gøre for at skabe god målrettet holdtræning. Med den får I fundamentet for et friere arbejdsliv med mere fleksibilitet og større omsætning, hvor I samtidig hjælper flere.

I lærer at tilrettelægge alle typer hold

Temadagen giver inspiration til, hvordan I laver forløb, herunder målrettede træningshold, for mennesker med osteoporose på mange forskellige niveauer.

Efter temadagen vil I kunne:

  • Varetage hele patientens forløb fra første konsultation - herunder teste og screene ift. vurdering af udredning for vertebral fraktur

  • Tilrettelægge målrettede hold - både forebyggelse af knoglebrud, knoglesund træning og genoptræning efter brud

  • Lege med og forbedre eksisterende hold - også i samspil med individuelle forløb og patientuddannelse

  • Tilrettelægge individuelle træningsforløb

  • Tilrettelægge hensyn - både forebyggelse af osteoporose og forebyggelse af fraktur

Temadagen hjælper jer nemt og hurtigt i gang

01
1. Gennemfør e-læring

Først får I grundviden om, hvordan I individualiserer vejledning, træning og hensyn til mennesker med osteoporose. Det er fundamentet for efterfølgende at kunne tilrettelægge hold, der tilgodeser den enkeltes begrænsninger og behov.

02
2. Deltag i praksisdag

Herefter mødes vi til en fysisk 4-timers workshop i jeres klinik, hvor I afprøver en række effektive og motiverende øvelser i praksis. Vi arbejder også med grundprincipperne for tilrettelæggelse af hold, så I får dem helt ind under huden.

03
3. Tilrettelæg målrettede hold

I forløbet får I forskellige værktøjer og skabeloner, som I straks efter vil være i stand til at anvende i klinikken. Med dem er det nu ren plug'n'play for jer at tilrettelægge målrettede osteoporose-hold af høj kvalitet - nemt, hurtigt og effektivt.

Temadagen bygger oven på det, I allerede kan

Temadagen tilrettelægges efter jeres behov og det, I allerede kan i klinikken. Den afholdes også i jeres egne lokaler på et tidspunkt, der passer jer - gerne aften eller weekend, så I hverken skal medregne transport- eller lukketid. Kontakt os gerne for en uforpligtende samtale om, hvordan dagen kunne se ud hos netop jer.

Temadagen henvender sig til klinikker, der gerne vil tilbyde målrettede osteoporose-hold

Temadagen er for fysioterapeutiske klinikker, der beskæftiger sig med træning, muskuloskeletale sygdomme og biomekanik. Og som gerne vil arbejde med mennesker på tværs af det brede spektrum. I alle aldre og køn, med brud og uden brud - og med vidt forskellige behov.

Den er for klinikker, der gerne vil skalere med målrettede osteoporose-hold, uanset om de ...

  • Ikke tidligere har arbejdet med osteoporose, men nu har kapacitet til at støtte en ny diagnosegruppe, og kan se, at potentialet på osteoporose-området er enormt.

  • Allerede tilbyder individuelle osteoporose-forløb, men gerne vil have den sidste nye viden på området, så I nu også kan tilbyde holdtræning - uden at gå på kompromis med den faglige kvalitet.

  • Allerede tilbyder holdtræning for mennesker med osteoporose, men gerne vil have ny inspiration til effektive og motiverende øvelser og/eller tilrettelæggelse af hensyn for den enkelte.

Undervisningen bliver skræddersyet til jeres klinik

Og kvalificerer til optagelse på Osteoporoseforeningens behandlerliste

  • Tilpasset til jer

    Undervisningen på praksisdagen er dialogbaseret og tilrettelagt efter behovet i jeres klinik, så I får svar på netop de spørgsmål, I måtte have.

  • Evidensbaseret viden

    Alt indhold tager afsæt i den nyeste fysioterapeutiske anbefaling, og den viden om evidens og best practices, der er konsensus om i dag.

  • Effektivt format

    I forløbet får I både teoretisk grundviden om osteoporose og hands-on på effektive øvelser og motiverende træningsindhold.

  • Praksisnær læring

    Materialet tager udgangspunkt i problemer og situationer, I ofte vil møde i praksis, og kan umiddelbart overføres til jeres kliniske hverdag.

  • Hurtigt i gang

    Brugbare værktøjer og skabeloner hjælper jer godt og hurtigt i gang med at tilrettelægge målrettede hold straks efter praksisdagen.

  • Registreret behandler

    E-læringen kvalificerer alle deltagere til optagelse på Osteoporose­foreningens behandlerliste, så jeres klinik fremhæves for målgruppen.

Temadagens indhold - trin for trin

Trin 1 - Sådan tilrettelægger du træning og hensyn for mennesker med osteoporose

Forud for praksisdagen får I adgang til vores populære e-læringsforløb for fysioterapeuter, der gerne vil i gang med osteoporose. Her lærer I blandt andet:

  • Hvad I som fysioterapeuter skal være opmærksomme på ved osteoporose som sygdom
  • Hvordan I bedst bidrager til tidlig opsporing, udredning og behandling af osteoporose
  • Hvordan fysisk aktivitet og træning påvirker knoglerne - og hvilke motionsformer, der har størst effekt
  • Hvordan I tilrettelægger træning på rette niveau ud fra den enkeltes frakturrisiko og funktionsniveau
  • Hvilke ergonomiske grundprincipper og teknikker, der er relevante for mennesker med osteoporose

Efter forløbet ved I, hvordan I individualiserer vejledning, træning og hensyn for mennesker med osteoporose - og er klar til også at lære, hvordan I tilrettelægger målrettede osteoporose-hold.

Læs mere om e-læringsforløbet her >
Sådan tilrettelægger du træning og hensyn for mennesker med osteoporose - Grundkursus for fysioterapeuter

Trin 2 - Sådan tilrettelægger I effektive og motiverende hold for mennesker med osteoporose

På den fysiske praksisdag får I både hands-on på teorien og masser af inspiration til, hvordan I tilrettelægger hold for mennesker med osteoporose. I lærer blandt andet:

  • Hvordan I skelner mellem forskellige sygdoms- og funktionskategorier og vurderer hensyn i praksis.
  • Hvilke øvelser, der bidrager til at forebygge henholdsvis osteoporose og frakturer - og hvilke hensyn, der skal til.
  • Hvordan I laver hold til dem, der er nydiagnosticerede eller i forstadiet til osteoporose, men ikke har haft frakturer.
  • Hvordan I laver hensynstagende hold til mennesker med osteoporose og tidligere sammenfald.
  • Hvordan I tester og screener for at vurdere, om jeres klienter bør udredes for vertebral fraktur.

Efter praksisdagen ved I, hvordan I tilrettelægger effektive øvelser og motiverende træning for mennesker med forskellige grader af osteoporose - og er klar til at bruge jeres nye viden i klinikken.
Sådan tilrettelægger du træning og hensyn for mennesker med osteoporose - Grundkursus for fysioterapeuter

Trin 3 - Sådan kommer I nemt, hurtigt og effektivt i gang i klinikken

I forløbet får I en række værktøjer og skabeloner, som I med fordel kan støtte jer til, når I fremover tilrettelægger vejledning, træning og hensyn for mennesker med osteoporose. Det drejer sig om:

  • Otte dialogkort, der skaber overblik og systematiserer jeres vejledning af mennesker med osteoporose.
  • En quickguide, der både indeholder en tjekliste til den fysioterapeutiske undersøgelse, et skema til vurderingen af funktionskategori og en oversigt over anbefalede træningsinterventioner.
  • En “sætliste” med effektive træningsøvelser til mennesker med forskellige sygdomsgrader og funktionsniveauer.
  • Værktøjer til patientuddannelse.
  • En skabelon til den personlige plan.

Alle værktøjer kan anvendes i klinikken med det samme. Det betyder, at I straks efter temadagen kan begynde at tilrettelægge målrettede hold, der samtidig giver plads til individuelle hensyn - nemt, hurtigt og effektivt.
Sådan tilrettelægger du træning og hensyn for mennesker med osteoporose - Grundkursus for fysioterapeuter

I forløbet vil du møde Dorte, Magnus og Mette, der alle er specialister med masser af praksiserfaring

Dorte With har en Master i Sundhedspædagogik og Sundhedsfremme. Hun er grundlægger af Danske Fysioterapeuters efteruddannelse i Osteoporose, og forfatter til de fysioterapeutiske anbefalinger for træning og rehabilitering inden for osteoporose. Hun underviser også på de kompetenceudviklende kurser for fysioterapeuter og afholder workshops og foredrag i samarbejde med Osteoporoseforeningen.

Dorte With

Fysioterapeut og ejer af "Knoglesund"

I forløbet vil du møde Dorte, Magnus og Mette, der alle er specialister med masser af praksiserfaring

Magnus Grønlund Bendtsen har siden 2015 arbejdet med træning og vejledning af osteoporose-patienter og borgere, der ønsker at forebygge osteoporose. Han er bl.a. stifter af virksomheden "Knoglestærk" og forfatter til de fysioterapeutiske anbefalinger for træning og rehabilitering inden for osteoporose. Magnus er uddannet cand.scient. i idræt og sportscoach. Han har erfaring som både træner, underviser og foredragsholder.

Magnus Grønlund Bendtsen

Specialkonsulent ved Odense Universitetshospital

I forløbet vil du møde Dorte, Magnus og Mette, der alle er specialister med masser af praksiserfaring

Mette Friberg Hitz er endokrinolog og grundlægger af Videnscenter for Knoglesundhed. Hun har gennem en årrække arbejdet for at forbedre osteoporose-området, særligt med fokus på at udvikle kvalitet og skabe mere sundhed og livskvalitet for borgere med osteoporose.

Mette Friberg Hitz

Cheflæge, Ph.d. og klinisk lektor

Book en temadag om osteoporose i dag og opstart holdtræning i morgen

Temadagen tilrettelægges efter jeres behov. Derfor anbefaler vi, at I starter bookingprocessen med at kontakte os for en uforpligtende samtale om, hvordan dagen kunne se ud hos netop jer. Hvis I har særlige ønsker, er I også velkomne til at kontakte os for et individuelt tilbud.

Som udgangspunkt er jeres investering i et friere arbejdsliv med mere fleksibilitet og større omsætning, hvor I samtidig hjælper flere:

  • 1-10 deltagere: 39.500 kr. ex moms
  • 11-20 deltagere: 49.500 kr. ex moms
  • Over 20 deltagere: Vi udvikler et særligt tilbud
  • Ved behov for længere transport og indkvartering tillægges udgiften for dette

Kontakt os for en uforpligtende samtale

Vær opmærksom på, at ...

  • Hvem

    Temadagen henvender sig til fysioterapeuter i klinik. Flere klinikker kan sagtens slå sig sammen om én temadag. Jo flere deltagere I er, desto lavere er deltagerprisen for den enkelte også.

  • Hvor

    E-læring gennemføres på egen hånd forud for praksisdagen og opleves bedst på computer. Praksisdagen afholdes i jeres egne lokaler. Det er en fordel, hvis I har adgang til træningssal og relevant udstyr.

  • Hvornår

    E-læringsforløbet er 100 pct. selvstyret og kan ses, når det passer den enkelte. Praksisdagen varer 4 timer og afholdes på et tidspunkt, der passer jer - gerne udenfor klinikkens åbningstid.

For patienterne er det afgørende at få den rigtige hjælp

“Jeg var begrænset af en frygtelig angst, der påvirkede hele mit liv og min hverdag. At få hjælp til at træne har givet mig troen på, at jeg kan komme i gang igen. Og at mine sammenfald ikke er noget, jeg dør af, men at jeg kommer til at kunne leve igen.

Jeg har fået løftet min livskvalitet og kan nu tage del i de daglige opgaver omkring vores hjem, sammen med min mand. Jeg kan mærke at jeg er blevet mere modig.”

“For mig har det at få sat navn på det spøgelse, jeg følte, det var at få diagnosen osteoporose, gjort en stor forskel. Da jeg var inde og læse om det, var det meget fagligt forklaret, så jeg fattede ikke en brik - og der var slet ikke nogen at tale med. Så det at sidde person til person - og få vist øvelserne, så jeg ved, at jeg gør det rigtigt - har virkelig betydet meget for mig.”

“Jeg kan mærke, at hver træning er god for mig, fordi der bliver holdt øje med, om der er noget, jeg ikke kan eller måske skal have hjælp til. Når jeg ikke træner, er jeg meget mere udfordret, når jeg går med hunden.

Efter at have set dialogkortene, er jeg også begyndt at tænke mere over, hvad jeg spiser.”

Har I spørgsmål?


Kontakt os gerne på [email protected]

Vi svarer så hurtigt, vi kan - normalt inden for 48 timer.

Tak for din interesse i at sikre livskvaliteten for mennesker med osteoporose.